I perioden 2.-13. mai vil Stangebyen være pyntet med over 1000 blomster, der stanges beboere har skrevet hva som gjør dem glade. Noe lignende som denne GLEDESAKSJONEN har aldri skjedd i området. Lørdag 4. mai er det vårdag i Stangebyen med program hele dagen på en stor scene på Tingvoldtorget, boder og konkurranser. Her kan alle som ikke ennå har laget en blomst gjøre dette og henge den opp i byen.

- Alle har noe å være glade for, og vi burde si det høyt noe oftere. Vi lever i et fantastisk samfunn og en måte å glede seg over dette er ved å SI DET, sier Camilla Kippersund i kulturskolen.

Ideen til å feire gleden oppsto allerede etter 22. juli 2011, da Are Kalvø inviterte alle til å skrive til ham hva de liker ved Norge. Siden har tanken ulmet lokalt her og i år ble den konkret med GLEDESAKSJONEN i Stange.

Bak gledesaksjonen står Stange kommune, Stange Kulturskole og kunstnerne Hilde Gustava Ovesen og Camilla Brandt Kippersund samt Stangeavisa. Aktørene smiler allerede fra øre til øre. Første tanke var at et par barnehager skulle bli med, men så strømmet påmeldingene inn. Det er så flott at så mange har lyst å delta i aksjonen. Dette er en god måte å feire våren og livsgleden!, sier Kippersund. Elever og ansatte på kvalifiseringssenteret hadde bakt hundrevis av boller til alle de frammøtte.

Her er bilder av nesten alle gledesblomstene