Etter en veldig lang reise via Frankfurt og Addis Ababa, var det en noe sliten gjeng fra Stange som landet på flyplassen i Dar Es Salaam, Tanzania. Etter en flyreise på nesten et døgn gjensto bare en liten biltur på tre timer (som ble til 5,5 grunnet en punktering) før de var på plass i byen Morogoro.

Kulturskolen i Tanzania

NETTOPP ANKOMMET DAAR ES SALAAM: Prosjektleder i Tanzania, Mhando Kigollo (til venstre) møtte delegasjonen fra Stange kulturskole på flyplassen i hovedstaden Dar es Salaam i Tanzania lørdag. Videre er Lars Espen Rath Vestad, Ann-Elin Lium, Mona Vestli og Ørnulf Skaug.


Etter å ha hilst på noen få lokale smarbeidspartnere, ble det tidlig kveld. Søndag var det duket for en liten "sightseeing" i området, samt lunsj hjemme hos prosjektleder i Tanzania, Mhando Kigollo og hans familie. Der ble det mye lek, snakk, planlegging og god mat. På kvelden samlet vi hele kontaktgruppa fra Norge og Tanzania. Dette førte til nye og gode bekjentskaper, som legger en god plattform for vekst rettet mot fremtidig, langsiktig prosjekt og samarbeid.VENNSKAP NORD/SØR: Her er fra venstre Mhando Kigollo (lokal prosjektleder) og hans familie. Lars Espen Rath Vestad har hans sønn Lars på fanget, som ble oppkalt etter han ved et besøk for 2,5 år siden. Videre Lucy og kona Sharifa.


Mandag møter de fire fra Stange både ansatte og elever fra Amani Centre for People with Disabilities, samt representanter fra Erick Memorial Foundation. Da går prosjektplanleggingen i gang for fullt. I tillegg har de fire kulturskolerepresentantene forberedt et kulturelt program, med både sang, musikk, fortelling og presentasjoner i form av tekst, bilder og fremføringer for afrikanerne. Det blir også gitt en presentasjon av Stange kommune.
 I AKTIVITET: Søndag møtte gjengen fra Stange blant annet familien og naboer til prosjektlederen i Tanzania. Her er Mona Vestli i full aktivitet med en del av ungene i nabolaget.