Bildet er det fjerde i rekken av slike kunstprosjekter på 3. trinn. De to første bildene ”Høst” og ”Sommer” ble finansiert gjennom den kulturelle skolesekken, mens det tredje prosjektet "Vinter" ble finansiert av skolens FAU, og dette siste "Våren" i samarbeid mellom FAU og skolen

Kunstneren Marit Austerheim har loset klassen gjennom en lærerik prosess og hun takket  for at hun på nytt hadde fått denne muligheten. Hun takket også hele skolen, og spesielt 3. trinn, for positive holdninger og forventning til hele prosessen. Det gjør det ekstra flott, sier hun.  Det er ikke bare å sette i gang å male et bilde. Ungene har lært seg å se etter detaljer, lært om farger, om dybde og 3D effekt. Ungene har jobbet med disse oppgavene for å øke kunnskapen om maling og oppbygging av bilder.  Ikke alt har vært like lett, men ungene har vært kjempeflinke.  Noen har malt himmel, noen gress, noen trær osv Også har en egen gruppe hatt ansvar for rammen med en egen ”plastikkposeteknikk”. Helheten blir det flotte bildet som henger i aulaen her. Nå er serien på fire bilder komplett og det er litt vemodig å tenke på at dette er siste gangen i denne omgang.

Kontaktlærer Gry Stikholmen takket  hovedkunstneren Marit for en flott måte å jobbe sammen med ungene på. Hun takket også barna for god innsats. Prosjektet har gått over en uke, og det har vært en fryd å følge arbeidet. Hun overrakte blomster til kunstneren

  

3 trinn hadde flotte underholdnings innslag med sang om vårens blomster, og dansegruppe som danset til "våren" av Vivaldi.

Etter avdukingen hadde 3. trinn sin egen lille fest med brus i høye glass, kjeks og saltstenger  De kunne ta helg med god samvittighet.

Under ser dere flere bilder:

Spente kunstnere før avduking

Skolens aula var fylt med alle elever , ansatte og foreldre fra 3. trinn. 

Mens vi ventet på avdukingen ble det vist flotte bilder fra prosessen, og vi lyttet til "våren" av Vivaldi

Assisterende rektor Tove Nygaard ønsket velkommen

 
   
 Vårsang.....  Hestehoven dukket opp
   
 Blåveisen  Hvitveisen
 
 

 Her synger alle sammen

 

 

 

 

 

Sangen ble komplett med nydelig klokkespill

 

 

   
   
Dansegruppa danset til Vivaldi
   
 Marit fotreller om prosjektet  Stolte foreldre
   
 Her er fargepropellen med cyan, magenta og gul - av de kan vi lage alle farger... Hun hadde laget tre fargepropeller til oss på Arstad, så vi alltid kunne huske på hvordan fargene var satt sammen.  Marit viser i HA at der finner du de samme grunnfargene.
   
Så var det høytidelig avduking ved Marit og kontaktlærer Elin Mikalsen, og det nydelige bildet dukket opp :-)
 
VÅREN
Publikum er imponert Gamlerektoren Ingrid Hatlemark var invitert - her sammen med lærer Lillian
Stolt gjeng foran resultatet
Rektor Torger Stensrud gratulerte 3. trinn. De feiret med brus i høye glass med nogo attått  

 

 

 

 

HER ER DE FIRE ÅRSTIDENE SAMLET