Og dette blir basseng som mange kan glede seg over. Det blir folkebad i tillegg til skolebruk. Arstad, Hoberg og Ottestad ungdomsskole kan glede seg til et flunkende nytt anlegg. Flere leietakere er også klare til åpninga som er planlagt ved nyttår.

Glede segDet minste bassenget i Ottestad svømmehall

Anlegget skal driftes av Stangehallen og daglig leder Trine Nordstrand Larsen gleder seg.

- Det blir åpent for alle to dager i uka i tillegg til lørdager. Også folk fra nabokommunene er velkommen, sier hun.

- Nå er det innspurt og planen er at anlegget er klart til bruk 1. januar, forteller prosjektleder i Stange kommune Kristina Harildstad Fredriksen. Og det blir to bassenger. Et treningsbasseng på 25X12,5 meter og et terapi/opplæringsbasseng på 12,5X8 meter. Opplæringsbassenget har rullestolrampe og heving/senking av gulv slik at en kan justere vanndybden og til og med tørrtrene.

Garderobene har plass til 30 elever samt trener/lærergarderobe.

Fasaden på den nye sbømmehallen har glass.Miljøsmarte løsninger

Og bygget er energismart. Her er det både solcellepaneler på tak og avløpsvarmepumpe som gjenvinner varmen i gråvannet fra dusjanlegget og gjenbruker dette til forvarming av forbruksvann. I tillegg til dette har ventilasjonsaggregatene som betjener bassengområdene en bassengvannskondensator som gjenvinner varmen fra avfuktningsprosessen og overfører denne overskuddsvarmen tilbake til bassengene.

Utvendig gir glassfasader gode lysforhold og utsikt mot nordvest. Bygget er i betong med limtredragere for et varmt og naturlig utseende.

Les mer om andre byggeprosjekter i Stange her