Find information for Ukrainian refugees here.

Nasjonale myndigheter melder at de følger med på trusselbildet for Norge som følge av krigen i Ukraina, men at det ikke er grunn til å heve beredskapen nå. Stange kommune følger rådene til nasjonale myndigheter.

Under har vi samlet noen lenker med informasjon om hvordan du kan hjelpe flyktninger som kommer fra Ukraina.

Informasjon om krisen i Ukraina

Her finner du informasjon om krisen i Ukraina fra sentrale myndigheter:

Informasjon til barn og unge

Mange barn og unge er urolige og har spørsmål om krigen i Ukraina. Vi har samlet lenker til nettsider som gir deg som voksen et godt utgangspunkt for å snakke med barn og unge om det som skjer i Europa nå.
 

Hvordan snakke med barn og unge om krigen i Ukraina?

Informasjon til flyktninger fra Ukraina

Egenberedskap

Du er en del av Norges beredskap. Hva gjør du hvis strømmen skulle bli borte i flere dager, mobilnettet slutter å virke eller det ikke er vann i springen?

Følg disse rådene fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap for å være best mulig forberedt: sikkerhverdag.no

Les mer om egenberedskap på kommunens nettsider.

Informasjon om jodtabletter

Det er mange som lurer på om man trenger å ta jodtabletter som følge av situasjonen i Ukraina. På grunn av den store geografiske avstanden er det svært lite sannsynlig at det blir nødvendig å ta jodtabletter i Norge.

Jodtabletter er bra å ha liggende hjemme uavhengig av dagens situasjon i Ukraina. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet anbefaler alle under 40 år å ha jodtabletter lagret hjemme, som en del av familiens egenberedskap.

Jodtabletter skal kun tas dersom sentrale myndigheter gir råd om det. Hvis det blir behov for utdeling av jodtabletter i Stange, vil kommunen sørge for dette til barn og unge under 18 år, samt gravide og ammende.