Find information for Ukrainian refugees here.

Nasjonale myndigheter melder at de følger med på trusselbildet for Norge som følge av krigen i Ukraina, men at det ikke er grunn til å heve beredskapen nå. Stange kommune følger rådene til nasjonale myndigheter.

Ønsker du å bidra?

Vi setter stor pris på ditt engasjement. Vi vil samle alle henvendelser digitalt slik at kommunen får en god kartlegging av hva du som innbygger ønsker å bidra med. Foreløpig er ikke behovet for frivillige så stort, men tar kontakt ved behov.

Dette er kun en kartlegging og vi tar kontakt med deg hvis behovet oppstår. I skjemaet får du spørsmål om du har husrom eller bolig til disposisjon og om du ønsker å stille som frivillig. Du må gjerne komme med forslag/innspill dersom du føler det mangler noe i skjemaet.

Registreringsskjema

Under har vi samlet noen lenker med informasjon om hvordan du kan hjelpe flyktninger som kommer fra Ukraina.

Informasjon om krisen i Ukraina

Her finner du informasjon om krisen i Ukraina fra sentrale myndigheter:

Informasjon til barn og unge

Mange barn og unge er urolige og har spørsmål om krigen i Ukraina. Vi har samlet lenker til nettsider som gir deg som voksen et godt utgangspunkt for å snakke med barn og unge om det som skjer i Europa nå.
 

Hvordan snakke med barn og unge om krigen i Ukraina?

Informasjon til flyktninger fra Ukraina

Egenberedskap

Du er en del av Norges beredskap. Hva gjør du hvis strømmen skulle bli borte i flere dager, mobilnettet slutter å virke eller det ikke er vann i springen?

Følg disse rådene fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap for å være best mulig forberedt: sikkerhverdag.no

Les mer om egenberedskap på kommunens nettsider.

Informasjon om jodtabletter

Det er mange som lurer på om man trenger å ta jodtabletter som følge av situasjonen i Ukraina. På grunn av den store geografiske avstanden er det svært lite sannsynlig at det blir nødvendig å ta jodtabletter i Norge.

Jodtabletter er bra å ha liggende hjemme uavhengig av dagens situasjon i Ukraina. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet anbefaler alle under 40 år å ha jodtabletter lagret hjemme, som en del av familiens egenberedskap.

Jodtabletter skal kun tas dersom sentrale myndigheter gir råd om det. Hvis det blir behov for utdeling av jodtabletter i Stange, vil kommunen sørge for dette til barn og unge under 18 år, samt gravide og ammende.