Arena Innlandet er et samarbeid mellom Hamarregionen utvikling og NAV i Hamarregionen, hvor kommunene RingsakerHamarStange og Løten står bak. Tirsdag formiddag var ungdommer fre hele regionen på Scandic for å se på framtidige yrkesmuligheter.

Spennende

Stange kommune var også på plass sammen med nabokommunene for å vise alle jobbmulighetene som finnes i kommunal sektor. Og blant de som stilte på stand for Stange var lærlingene Cilem Taman fra Furnes og Andrea Nordbakken Moen fra Ilseng. De er lærlinger ved Hoberg skole og går Barn og Ungdom på Storhamar videregående skole. De synes det er spennende å kunne være med på stand.

- Dette har jeg ikke gjort før, så det er spennende å fortelle andre hvordan det fungert, sier Cilem.

Andrea synes det er fint å kunne fortelle hvordan hun har hatt det som lærling, og kanskje kunne gi tips og råd til andre.

Begge har trivdes veldig godt på Hoberg der de har vært med på det aller meste og lært mye. De føler at de har tatt et riktig valg i utdanninga.

Være synligAndrea Nordbakken Moen og Jørgen Helmersen.

Men de to lærlingene var ikke alene på stand for Stange kommune. En annen som også stilte var Jørgen Helmersen ved HR-avdelinga. Han mener det er viktig å være tilstede på slike arrangementer.

- Her får vi fortalt om hva kommunen er og hvilke muligheter som finnes. Det er jo et bredt spekter av ulike yrkesmuligheter, sier Helmersen.

Han mener det i tillegg er generelt er viktig å vise fram kommunen som arbeidsgiver og ikke minst hvilke muligheter som finnes.

- Endel som er her har nok tenkt andre veger. Da er det viktig at vi synliggjør hvilke muligheter som finnes i kommunen, sier Helmersen.