- Vi er stolte av å presentere programmet til Kønnbandfestivalen 2022, sier kultursjef Kjersti Krageberg.

Årets festival vil gå over to dager, fredag 21. og lørdag 22. oktober, med to konserter hver av dagene.

- Sjangermessig så introduserer vi litt mer jazz enn tidligere, i kombinasjon med soul, funk, folkemusikk og pop for å nevne noe. Det er duket for musikalske overraskelser som jeg føler meg trygg på at vil begeistre, bevege og gi store opplevelser, sier Kjersti Krageberg.

Sjangeroverskridende fredag som fenger

Først ut er Lars Danmark Nielsen, kjent under artistnavnet Lars DK. Lars DK var bare ni år gammel da han pakket orgelet i farens bil og ble kjørt til sin første betalte spillejobb. Siden har det gått slag i slag, og med stor kjærlighet til musikken har Lars DK spilt bortimot alle steder i Danmark og sammen med en rekke artister. Det var likevel først i 2020 at han tok steget og utgav debutalbumet «Alt Springer Ud». Lars DK synger om livet og dets opp- og nedturer, og spiller låter som er en blanding av westcoast, «Blue-eyed soul, country, gospel og disco med dype røtter i dansk poptradisjon. De senere årene har han også spilt på en rekke steder og festivaler også her i Norge.

Deretter følger multitalentet Stian Carstensen kjent fra bandet Farmers Market, men som også har markert seg som soloartist og solist. Carstensen spiller det meste av instrumenter, deriblant trekkspill, gitar, banjo, pedal steel gitar, fiolin, bulgarsk fløyte, sekkepipe og leirgjøk for å nevne noe. Repertoaret består av en miks av jazz, balkansk folkemusikk, bluegrass, country og klassisk musikk, og musikalsk brådiktning over forslag fra publikum har blitt et varemerke. Carstensen har med seg Ola Kvernberg på fele og Jarle Vespestad på slagverk når han gjester Kønnbandfestivalen.

Nær og intim konsertlørdag

Det er Kim Rysstad som starter konsertlørdagen. Han er en prisvinnende vokalist og A-klassekveder fra Rysstad i Valle kommune i Setesdal. Rysstad har gitt ut flere album gjennom årene. Han jobber på tvers av sjangere, og henter inspirasjon fra country, bluegrass og popmusikk. I februar i år gav Rysstad ut «Or Setesdal» som er ei samling med folkemusikk fra Setesdal.

Silje Nergaard avslutter årets Kønnbandfestival. Silje Nergaard feiret i 2020 30-års jubileum som artist og innledet i den anledning et spennende musikalsk samarbeid med jazzpianist Espen Berg. Sammen har de plukket sanger fra Siljes omfattende musikalske katalog med vakre, nedstrippede versjoner av hennes mest kjente materiale. De spiller også nytt materiale, blant annet fra Siljes siste album «Houses» fra 2021. Espens dynamiske og lekne pianospill gjør at Siljes egenartede stemme får skinne i et nydelig musikalsk samspill.

Håper på sultent konsertpublikum!

Kønnbandfestivalen har blitt en etablert festival i Stange. Festivalen bringer anerkjente og folkekjære band og artister til kommunen, og ønsker å være et supplement til kulturtilbudet i Stange og i regionen for øvrig.

- Årets artister er av nasjonalt og internasjonalt kaliber, men flere av de har også en lokal forankring. Kim Rysstad bor her i Stange, Silje Nergaard er som kjent fra Hamar og Stian Carstensen holder til på Eidsvoll. Så har vi gått utenfor landets grenser for å hente inn Lars DK som vi mener at utfyller programmet på en god måte. Sjangeroverskridende musikk er en rød tråd, og særdeles gode musikalske formidlere, sier Krageberg.

Årets festival har vært under planlegging en god stund, men det er først i det siste at detaljene har falt på plass. Arrangørene legger ikke skjult på at tidsaspektet byr på noen ekstra spenningsmomenter.

- Vi har nok aldri vært tettere innpå festivaldato med å slippe program og billetter, men samtidig så har vi troen på et sultent konsertpublikum som kan være spontane når anledningen byr seg. Det blir konsertstart kl. 20 begge dager, dørene åpner kl. 19. Billetter selges via ticketmaster.no, sier kulturrådgiver Nina Halvorsen.

- Jeg føler meg sikker på at årets festivalprogram vil kunne overraske på en svært god måte, og at dette blir store musikkopplevelser som gir varig inntrykk. Vårt mål med Kønnband er å gi publikum et musikalsk pusterom med både god hvilepuls og bankende hjerter, og å skape en intim og stemningsfull konsertarena for de som er tilstede. Vi ønsker gamle og nye Kønnband-publikummere hjertelig velkommen til musikkfest i Stange bibliotek, avslutter Krageberg.