Musiker, sanger, komponist og tekstforfatter Ingrid Bjørnov tar med seg pianoet og to gitarister til utendørskonsert på Vestadhøgda. Datoen er fredag 20. september.

Nytt tidspunkt

- Det åpnet seg en mulighet for å kunne tilby Ingrid Bjørnov midt i Stangelandskapet på høgda der utsikten åpenbarer seg mot Mjøsa og Stange Vestbygd. Vi er opptatt av å skape totalopplevelser der omgivelsene spiller på lag med det musikalske. Her ligger alt til rette for en helt unik og spektakulær konsertopplevelse, sier kultursjef Kjersti Krageberg.

Med på arrangementet på ulike måter er grunneier Petter Lahlum, Stange sentrumsforening Bygdeungdomslaget og Felleskjøpet.

Kultursjef Kjersti Krageberg er glad for at så mange er med på årets arrangement.

- Det blir et felles løft for hele Stange både for eierskapet og arrangementsmessig. Dette er en ny vri på Kønnband som folk blir begeistret for, mener Krageberg.

Grunneier Petter Lahlum syns bare det er hyggelig å stille jordet til disposisjon

- Det syns jeg bare er hyggelig. Jeg syns det er morro med kulturarrangementer, og jeg er klar over at jordet ligger fint til.

- Det blir verdens vakreste amfi, føyer kultursjef Krageberg til.

Geir Langseth i Felleskjøpet lover at de også vil bruke sine markedsføringskanaler, og du skal ikke se bort fra at Kønnband blir synlig på siloen.

- Jo flere som er med på dette, jo gøyere blir det, mener han.

Tatt på kornet

Bjørnov ble først kjent som 16-åring sammen med barndomsvenninnen Benedicte Adrian i popduoen Dollie, senere kjent som Dollie de Luxe. Siden midten av 1990-årene har Bjørnov vært aktiv som musiker, orkesterleder, tekstleverandør og programleder i radio og fjernsyn. Hun har vært kapellmester og repetitør ved flere teaterscener, og hatt stor suksess med egne show. I 2024 ble hun utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden.

Ingrid Bjørnov er nedpå og folkelig på alle måter. Hun er musikalsk langt ut i fingerspissene, og hun har en måte å se verden på gjennom tekster som er finurlige, satiriske, morsomme og hverdagsaktuelle på én og samme tid. Hun tar ting på kornet, i dette tilfellet nesten bokstavelig talt, sier Krageberg.

Pianist og pysjgartner Bjørnov kommer altså til Stange for å dele sin helt egen småbruksanvisning – med erfaringer fra 17 år som småbruker i Indre Østfold.

Hun er vel bevandret i tulipaner og tørråte, koriander og kveke. Bjørnov hører fortsatt ikke forskjell på en John Deere og en MF, men det gjør Driftssjefen, som dessverre er forhindret fra å komme, grunnet laksefiske i Skottland. Bjørnov stiller med Wurlitzer piano og to gitarister uten botanisk talent.

For de unge

Kønnband har tidligere holdt hus i biblioteket, og også i år blir det arrangementer her. Biblioteksjef Anita Bunes forteller at de i år vil ha fokus på arrangementer fredag og lørdag for de under 18 år. i tillegg blir det et mer klubbpreget arrangementet lørdag kveld. Programmet for alt dette kommer seinere.

Næringsvorspiel

Men ikke nok med det. Stange sentrumsforening sørger for «Næringsvors» sammen med Stange kommune. 

Det blir i telt i Skolegata ved biblioteket. Her vil ulike næringsforeninger i Stange presentere seg, mens "Pølsa" Pettersen holder inspirasjonsforedrag. Det blir mulig å kjøpe " full pakke" med foredrag, mat og drikke samt konsert, eller bare deltakelse på seminaret.
 

Og håpet er at folk går i følge og flokk til Vestadhøgda fra Stangebyen denne kvelden.