BUA er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. På hjemmesiden til BUA får du oversikt hvilket utstyr som er tilgjengelig.  BUA i Stange holder til ved ungdomskolen i Stange i Kongsvegen 12 og har åpent hver tirsdag og torsdag i sommer mellom 16.00 og 19.00.

To dager i sommer

Ingvild Alfstad ved BUA i Stange forteller at for eksempel kan låne alt du trenger for en god natt i telt.

Telt, sovepose, liggeunderlag, primus, tursekk, fjellsko, tarp, jervenduk osv. Vi låner også ut fiskestenger og fiskeutstyr, sier hun.

- For å ha det gøy i og på vann låner vi ut packraft, SUP, dykkemasker og svømmeføtter, vannleker og kano. Det siste nye er at vi låner ut en kano som ligger på Bergsjøen. Nøkkel, årer og vester hentes i BUA.Bua låner ut mye.

Men BUA har også mye annet på lager du kan låne:

-  Vi låner ut sykler, rulleski, rulleskøyter og sparkesykler hvis man liker best å rulle.

Ellers låner vi ut frisbee, hageleker, bæremeiser, sykkelvogner, hjelmer, enhjulssykkel og våtdrakter, forteller Alfstad.

BUA har også en henger de låner ut til lag og foreninger.

For en fullstendig oversikt er det fint å ta en titt på www.bua.no/bua-stange/utstyr

For alle

  • Alle kan låne utstyr i BUA.
  • Utstyret kan lånes for inntil en uke av gangen.
  • Det er alltid gratis å låne.
  • Utstyret skal leveres tilbake i like god stand som da du lånte det. På denne måten vil vi hjelpe hverandre med å sørge for at BUA er et godt tilbud.

Egen brukerprofilBua Stange

Du må lage deg din egen brukerprofil før du låner første gang. Vi bruker BUAs administrasjonssystem, som betyr at lånere må registreres med egen e-postadresse og norsk telefonnummer på bua.io

Barn med egen e-postadresse og norsk telefonnummer kan registreres som «medlåntaker» på sine foresatte. Ved første lån må barnet komme i følge med den foresatte eller ha med et signert fullmaktsskjema fra foresatt. Senere kan barnet komme og låne alene (uten foresatt).