Spirene er printede metallfigurer som er noen centimeter store, og som er plassert på ulike steder i og rundt Stange sentrum. En fin rundtur for blant andre barn i følge med voksen. 

- Vi har gjort jakten litt utfordrende ved å plassere spirene både høyt og lavt, og på ulike materialer som for eksempel trær, bygninger og gjenstander på stedet. Vi har til gjengjeld lagt til rette med bilder og hint, og med et kart som er tilgjengelig via mobiltelefon, sier kulturrådgiver Hilde Granum.

Biblioteket som «Spire-sentral»

Under Vårdagen 20. april kan du hente «Spireoversikt» på Stange bibliotek, og prøve å finne spirene. Spirene, som er nummerert, har for anledningen fått utdelt hver sin bokstav, og som til sammen former et løsningsord. Det kan være lurt å ta med mobiltelefon for tilgang til kartløsningen, som vil gjøre jakten enklere. Ferdig utfylt Spireoversikt med løsningsord og kontaktinformasjon kan returneres til Stange bibliotek innen kl. 15 for mulighet til å vinne fine premier. Vinnere trekkes etterfølgende uke. 

Relansering

Spirejakten

Spirene ble satt ut i fjor høst, men etter en lang vinter så kan det være fint å minne om tilbudet. Vi satser derfor på å relansere tilbudet i forbindelse med Miljødagen den 20. april. Det betyr at de som har gått runda tidligere har et fortrinn når de skal finne spirer med tilhørende bokstaver til løsningsordet.

Spirejakten har egen Instagramkonto, og vi oppfordrer til å legge ut bilder fra turen med #spirejakten. Det kan være til god hjelp for nestemann!

Spirejakten er et samarbeid mellom kunstner Linda Bakke og Stange kommune, som bygger videre på Bakkes skulptur «Seeding – å så et frø». Tiltaket er videre inspirert av Stolpejakten og lignende turtilbud.  

Spirejakta

 

BUALogo Miljøuka.

Marianne Stallvik Kråkmo forteller at BUA Stange også vil være synlige i gatebildet denne dagen med utstilling av det som er mulig å få lånt.

BUA er for deg som ønsker å prøve noe nytt, som ikke trenger utstyret så ofte, som ønsker å kjøpe litt mindre og leke litt mer. Hos BUA kan du låne utstyr gratis til sport, friluftsliv og fritid. 

BUA Stange